Tantra

JUW-15-1024x577

A lélek simogatása a testen keresztül

H4

A mai társadalomban és civilizációban egyre inkább a sor végére száműzzük az örömöt - így a testi örömöket is-, pedig a szenvedéllyel karöltve ez lehetne az egyik legnagyobb motivációnk. Az öröm, a feltétel nélküli szeretet, és a boldogság folyamatos megélése ugyanis eredeti önvalónk egyik legfőbb jellemzője. Bennünk van az alapvető vonzódás, és természetes igényünk a szexualitás, hiszen általa megélhetjük az életenergia hatalmas erejét. A szexualitást azonban olykor bűnként definiálják - egyházi és vallási dogmák-, aminek a következménye, hogy megjelenik bennünk a bűntudat, a gátlás, a szégyen, vagy éppen az elfojtás, és a tagadás. Nem beszélve a tiltásról, ami szélsőséges viselkedést, és/vagy torzult szexualitást eredményezhet.

…de elgondolkodtál már azon, hogy miért is olyan jó és vonzó a szex? Mi az, amit csak általa tudsz megélni? A fizikai öröm mellett az a képesség, amit csak az orgazmus pillanata képes nyújtani. Éppen ezért, a lényünk mélyén lakozó vonzódás nem feltétlenül a szexualitásra, és a testi örömök megélésére irányul. Lehet, hogy igaziból nem is a szexualitás után sóvárgunk, hanem annak a pillanatnak az élménye után, amit az orgazmus képes megadni; megélni önmagunk valós lényegét. Az orgazmus pillanatában ugyanis eltűnik az ego, és megéljük az én-nélküli állapotot. Egy pillanatra megszűnik a tér és az idő, és valódi önmagunkhoz kapcsolódódunk. Ahhoz az örömhöz, szeretethez, és boldogsághoz, amit minden nap, minden pillanatban folyamatosan meg kellene élnünk. Abban az időtlen pillanatban nincs múlt és jövő, nincsenek gondjaink, problémáink, és nem érdekel semmi. Abban a rövid pillanatban megvilágosodottak vagyunk.

Nem csak a másik testére vagy az egység élményre vágyunk, hanem az én- nélküliségre - ergo ego nélküliség-, az időtlenségre, a teljességre, a boldogságra, az örömre, a szenvedélyre, a megvilágosodásra. De vajon miért csak az orgazmus pillanatában van ez? Azért, mert a saját lelkünket csakis ebben a pillanatban vagyunk képesek elérni és megtapasztalni. A lélekhez csak akkor kapcsolódhatunk, ha eltűnik az ego, és megszűnik az idő és a tér. Ha ezt képesek vagyunk így megérteni, akkor azt is képesek vagyunk belátni, hogy a szexuális vágyunk mögött egy spirituális igény és élmény rejlik. Nem baj, ha ezt eddig nem vetted még észre! Egyszerűen mást tanultunk meg, másban szocializálódtunk. Az energetikai és gyógyító tantra masszázzsal azonban közelebb kerülhetsz ehhez az élményhez, így valódi önmagadhoz is. A testünk, önmagunk, a tudatosságunk tágítása, és az energetikánk megismerése a kulcs ahhoz, hogy végre otthon érezzük magunkat a testünkben.

Mi valójában a tantra?

Tantra

A Tantra egy indiai vallásfilozófia, aminek csak nagyon csekély köze van a szexualitáshoz. Egyes források szerint két szóból ered; Tanoti szó jelentése terjeszkedés, tágulás, míg a Rayati szó jelentése felszabadulás. Ebben az értelemben pedig a Tantra az energia felszabadítását, és a tudat kiterjesztését, tágítását jelenti. Célja az emberi lélek, és a tudat fejlesztése, a szunnyadó potenciális energia felébresztése, és annak magasabb minőségbe emelése, önmagunk felszabadítása, tudatunk kiterjesztése.

A balkezes Tantra - fontos kiemelni, hogy balkezes, mert a jobbkezes Tantra csak a szellemi utat támogatja - cáfolja azt az uralkodó gondolkodást, hogy a spirituális felszabadulás és tökéletesség csak szigorú aszkézissel és a világról való lemondással érhető el. Ehelyett átöleli a teljes valóságot, így az érzéki, és anyagi dimenziók ünneplését is szorgalmazza, hogy emberként meghaladhassuk fizikai mivoltunkat.

Az igazi valóság túl van a jón és a rosszon. Az igazi valóság az isteni energia kifejeződése, ezért a balkezes tantrikus szövegek szerint a teljes valóság – beleértve a fizikai testet, az ételt, a szexualitást, a nevetést, az érzelmeket, az örömöt, a vágyakat, a szenvedélyt, a fájdalmat, és sok más, az emberi létet magába foglaló aspektust – felhasználható az isteni abszolútum eléréséhez. A cél, hogy felismerjük saját, velünk született istenségünket. A tantrában a fizikai test a legnagyobb spirituális eszköz – az isteni megnyilvánult aspektusa, amely intelligensen és zseniálisan felhasználható a megnyilvánulatlanhoz, vagy ahhoz, ami túl van ezen a valóságon és a fizikai síkon. Megszületni annyi, mint kiáradni a megnyilvánulatlan istenségből, vagyis az isteni tudatból. A tantra alapvető célja a megvilágosodás elérése. Az emberi létünk végső célja, hogy visszaáramoljunk, és újra eggyé váljunk valódi természetünkkel, az egységgel.

A Tantra egy gyors út egy olyan időszakban, amikor sok a stressz, a felelősség, és folyamatos az időhiány. Egy felgyorsított utat kínál a gyakorlóknak, hogy elérhessék emberi céljaikat. Ebben az energia katalizátorként van jelen, hogy felgyorsítsa az evolúciót, és a spirituális fejlődést. Az energia ugyanis hatalmas erő és potenciál. A Tantra nem vallás, és nem válogat emberek között, minden temperamentumhoz vonzódik. Éppen ezért számtalan ága van, ami vonzóvá teszi. A fizikai testet spirituális eszközként használja, hiszen a legtöbb ember csak a fizikai testével képes kapcsolódni, mivel ez érzékelhető, és kézzelfogható. Ha pedig összekapcsolódunk a bennünk szunnyadó potenciállal, az energia finomabb és megfoghatatlanabb formáival, akkor felismerhetjük és elérhetjük valódi önmagunkat.

.

Milyen az igazi tantra masszázs?

Tantra Masszázs

A balkezes tantrikus rendszer változatos utakat és ágakat foglal magában, amelyek segítik a gyakorlókat a spirituális felismerés elérésében, ugyanakkor átfogják a megnyilvánult világot. A tantra lehetővé teszi az emberi lények számára, hogy kölcsönösen összeegyeztessék a világi és a túlvilági dolgokat, egymás mellett érve el a bhuktit (anyagi élvezet) és a muktit (lelki felszabadulást). A tantra masszázs az egyik olyan lehetőség a tantrikus rendszeren belül, amelyen keresztül felszabadíthatjuk a testünkben szunnyadó energiákat, és elindulhatunk a tantra önismereti útján. A tantra eredeti olvasataiban nem szerepel a tantra masszázs, mivel az akkori civilizáció a tudat tágítását, a felszabadulást, és a kiterjedést szellemi úton - jóga, ászanák gyakorlása, légzés, meditáció stb.- érték el.

A modern kor embere azonban terhelt, stresszel teli, folyamatosan rohanásban van, és leginkább szexuális úton, az orgazmus elérésével, és annak megélésével képes csak megélni a kitágult tudatosságot, az én-nélküliséget. A tantra masszázs az 1900-as évek közepén alakult ki, hogy a modern kor embere is megtapasztalhassa a tantra néhány jótékony hatását; a gyógyító, lágy érintéseken keresztül kapcsolódni önmagunkhoz, megnyugtatni a háborgó elmét, pihentetni a túlterhelt testet, tágítani a tudatot, és megtapasztalni az energia áramoltatásnak azt a gyönyörű formáját, amely segít a transzformációban. Éppen ezért a tantra masszázs nagyon gyorsan elterjedt, és számtalan változata alakult ki. Szentélyünkben az észak-indiai ayurvedikus masszázst ötvözzük a tradicionális tantra princípiumokkal.

Az autentikus tantra masszázs képes megtanítani a legősibb energia; a szexuális energia szent titkaira, és annak minőségi felhasználására. A masszázs alatt teljes a feledés állapota, eltűnik a tér és az idő, és elillanhat minden félelem is. Miközben befelé fordulva magadra figyelsz, elmélyülhetsz az öröm állapotában, a teljesség megélésében, és közelebb kerülhetsz legmagasabb esszenciádhoz.

A masszázs elsődleges célja a módosult tudatállapot, a transzcendentális élmény, és a szexuális energia felszabadítása - energiamegtartással -, és azon keresztül az egész test és a lélek gyógyítása. A tantra masszázs során nem az orgazmus elérésére törekszünk, hanem az egész test orgazmikus élményére, a felszabadult állapot elérésére, a szexuális energiák felszabadítására, az energiamegtartásra, ami ejakulációtól mentes.

.

Amit érdemes tudni a lingam masszázsról

Lingam Masszázs

A Lingam masszázs egy balkezes tantrikus hagyomány. A Lingam szanszkrit eredetű szó és a jelentése “fényoszlop”, ami a férfi nemi szervet jelöli. Ez az elnevezés arra a hihetetlen erőre utal, amelyhez egy férfi a szexuális energiáján keresztül képes hozzáférni, ha tudja, hogyan hasznosítsa azokat.

A Lingam masszás célja, hogy megtaláljuk identitásunkat, férfiasságunkat, ősi erőnket, és ne csak egy kondicionált reakciónk legyen a szexuális ingerre. A szexuális énünkkel és energiáinkkal való újbóli kapcsolatteremtés kihat az egész életünkre. Megnő az önbizalmunk, motiváltakká válunk, teremtőképességünk teret kap, teljesebb lehet a szexuális életünk, megszűnhetnek a szexuális függőségeink, feszültségeink, problémáink, újra érezhetjük az erőt magunkban, és bármit képesek leszünk legyőzni és megnyerni. A Lingam masszázs során fontos, hogy passzívan éld át a masszázs minden pillanatát. Ezt úgy segítheted elő, hogy a légzésedre koncentrálsz, és a tested irányítását pedig átadod a Dakininek (masszőz). Ez segít ellazulni, és a figyelmedet a magömlésről a céljaidra tudod irányítani. Ennek a masszázsnak az egyik előnye, hogy segíthet a magömlés erejének, szándékának, és visszatartásának az ellenőrzésében.

A Dakini többször közel visz a csúcsponthoz, hogy felépítse a szexuális energiádat, majd visszatartja az energiavesztést. A mai modern társadalomban az életvitel, és a megfelelés hajlamos elakasztani ezeket az energiákat. Éppen ezért fel kell őket szabadítani, és a legmegfelelőbb módon hasznosítani; beállítani őket a mindennapi életben a teremtésbe, a motivációba, és az örömökbe.

Amikor közvetlenül a Lingamot masszírozzák, akkor nagyon közel kerülünk az orgazmushoz. Ekkor azonban visszatartjuk az energiavesztést, lelassítjuk a mozdulatokat, hagyjuk, hogy megnyugodjon a test és a lélek, majd fokozatosan újból és újból eljutattunk ebbe az állapotba. Fontos, hogy ilyenkor ellazítsd magad, ne az orgazmus megélésre törekedj, és ne azon gondolkodj, hogy mi lesz a következő lépés. Figyelj a légzésedre, húzd össze az ánuszt, és vizualizáld, hogy minden kilégzésnél - és a két légzés közötti vákuum ideje alatt - a gerinceden keresztül áramlik felfelé az energia.

Ez a masszázs nagyon sokat segíthet olyan férfiaknak is, akik erekciós-, vagy korai magömlés problémákkal küzdenek. A Lingam masszázs arra törekszik, hogy a problémákkal küzdő férfiaknál megtörje az ördögi kört azáltal, hogy arra ösztönzi őket, hogy összpontosítsanak, figyelmük a jelenben legyen, és megszabaduljanak az elvárás terheitől. Mind sajátjuktól, mind partnereikétől.

.

Amit érdemes tudni a yoni masszázsról

Yoni Masszázs

A női test a természet csodája, és hangszerként illik vele bánni. Hangszerrel, amit érdemes megszólaltatni. A Yoni a nő intim testrésze, jelentése “szent tér”, “isten kapuja”. A tantrikus Yoni masszázs alakíthatja és újraformálhatja a nő életét. A masszázs során - és utána- a szépséget, a nőiességet, az örömöt, az elégedettséget élő, és jelenlévő érzésként, és kifejezésként élhetjük meg. Ha eljutunk ebbe az állapotba, akkor ragyogunk, belső szépségünk sugárzik, amit az egész világ észrevesz.

A mai társadalom elvárásainak köszönhetően elnyomtuk magunkban az érzékenységünket, a gyengeségünket, a gyengédségünket, az örömünket, mert belemerültünk a hajszába, a túlélésbe, az illúziókba, és a folyamatos harcba. Megfeledkeztünk a pillanatról, és az örömben való jólétről.

A Yoni masszázs egyszerre terápiás és érzéki. Lehetőséget ad az önszeretet megtapasztalására, az intimitás megélésére. Teret kínál, ahol szeretni, megtartani és táplálni lehet a legszentebb és legbensőségesebb kiszolgáltatottságunkban. Befogadóvá válhatunk általa, megnyílhatnak előttünk új lehetőségek, és ehhez csak érezni, befogadni és lélegezni szükséges, valamint átadni magad az ajándéknak, az örömnek, és a boldogságnak. Megélheted a bizalom legmélyebb szintjét, a test önátadását és mély örömszerzési képességét.

A Yoni masszázs által újra átélhetjük a kreatív központunk örömének számtalan érzetét.Ez a fajta masszázs amellett, hogy segíthet megtalálni a lelki tisztánlátást, hatalmas gyógyító hatással lehet a testre, a szervezetre, valamint természetes “ellenszere” lehet a nők egészségügyi problémáinak, szexuális zavarainak. Felszámolhatja a fizikai, mentális, érzelmi, energetikai, lelki és szexuális akadályokat is.

A Yoni masszázs egy tantrikus masszázsgyakorlat, amely magában foglalja a női intim testrész érintését, és időt enged arra, hogy lassabban, tudatosabban fedezzük fel testünket. Kifejezetten ajánlott azoknak a nőknek, akik szexuális abúzust, traumát szenvedtek el, szexuálisan szoronganak, nem élnek meg orgazmust, vagy akiknél vaginizmus áll fenn. A Yoni masszázs az adakozásról szól, arról, hogy a masszázst fogadó azt érezhesse, hogy szeretik, megbecsülik, dédelgetik és tisztelik. A Yoni masszázs elindíthat benned egy olyan változást, amely nem csak a szexualitásod, hanem a párkapcsolatodat és az egész életedet pozitív irányban megváltoztathatja. Gyere és próbáld ki ezt az élményt!

.